Makaron z fasolką z parmezanem | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne

Makaron z fasolką z parmezanem

15 lipca 2022, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Składniki:
– 150 g makaronu Trofie
– 1 duży ziemniak, obrany i pokrojony w kostkę
– sól
Do pesto:
– 1 pęczek liści bazylii
– 2 ząbki czosnku, posiekane
z krewetkami5– 40 g parmezanu, startego
– oliwa z oliwek
– 100 g fasolki szparagowej
– 30 g masła
Przygotowanie:
Ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 10 minut od zakończenia gotowania, dodać ziemniaki do makaronu. Pierwsze cztery składniki pesto wymieszać w maszynce, zrobić ciasto, a następnie dodać tyle oleju, aby rozluźnić konsystencję. Dodać trochę soli i odstawić. 5 minut od zakończenia gotowania makaronu, dodać fasolkę. Ciepłe głębokie talerze wygrzane w piekarniku polać 2 łyżkami pesto, położyć makaron i warzywa i polać masłem. Podawać z parmezanem.

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Oddawanie krwi
Oddawałam krew regularnie, teraz już nie mogę ze względów zdrowotnych, ale nigdy nie miałam...
Kubeczek menstruacyjny
Tak czytam odpowiedzi i znalazłam swoją sprzed 13 lat. Powiem Wam, że totalnie zmieniłam...
Suplementacja
Czy suplementy są nam potrzebne? Jeśli tak, to w jakiej formie najlepiej je stosować?...
Zaburzenia smaku
Jakie mogą być przyczyny zaburzeń smaku i jak sobie z nimi poradzić? Mówiło...