Kurki w śmietanie

26 listopada 2009, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • kurki
  • cebula
  • pieprz, sól
  • gęsta śmietana
  • koper

Kurki dusimy na patelni pod przykryciem, jak puszczą sok dorzucamy pokrojoną drobno cebulę i doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy jeszcze chwilę po czym zdejmujemy pokrywkę i czekamy aż odparuje woda. Następnie wlewamy gęstą śmietanę, gotujemy jeszcze przez chwilę żeby wszystkie składniki się wymieszały. Na koniec dorzucamy dużą ilość posiekanego kopru i jescze chwilę gotujemy. Takie kurki w śmietanie można jeść na zimno jako sałatkę czy dodatek do mięs. Jak mam dużo kurek to traktuję to danie jako sos do makaranu – rurek. Pyszne danie dla wielbicieli kurek!



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

HCV się rozprzestrzenia
Według danych WHO na przewlekłe zapalenie wątroby typu C choruje już 50 milionów...
Jak zepsuć sobie związek?
Podobno to 5 najczęstszych sposobów na nieudany związek: 1. Idealizowanie - poddawanie się magii...
Czy zlikwidują kasy samoobsługowe?…
Kasy samoobsługowe wprowadza coraz więcej polskich sklepów, jednak zagraniczne sieci coraz częściej podejmują...
Zaostrzenie przepisów dot. handlu t…
Unijny System Track&Trace, czyli System Śledzenia Ruchu i Pochodzenia Wyrobów Tytoniowych ma służyć zapobieganiu...