Kurczak z grzybami i figami

5 kwietnia 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Grillowany kurczak z grzybami i figami

Składniki:

1/4 szklanki świeżego soku z cytryny
1/4 szklanki oliwy z oliwek
1 łyżka posiekanego świeżego oregano
1 ząbek czosnku
1/2 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki pieprzu mielonego
2 piersi z kurczaka
2 szklanki grzybów (mieszane)
4 świeże figi
4 plasterki boczku

Przygotowanie:

Wymieszać sok z cytryny, olej, oregano, czosnek, sól, pieprz i dodać kurczaka, pieczarki, figi. Marynować ok. 20 min. Grillować kurczaka przez ok. 5 min. z każdej strony. Zdjąć kurczaka z grilla i pokroić na kawałki. Grillować grzyby, obracając od czasu do czasu, aż zbrązowieją i zmiękną (ok. 6 min.). Figi grillować przez 1 min. z każdej strony, a boczek ok. 30 sekund. Wymieszać składniki i podawać ciepłe.



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...