Kurczak po meksykańsku z fasolą

1 kwietnia 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Pomysł na danie podpatrzony z kuchni meksykańskiej .

Czas : 30 minut

Składniki :

  • 4  pałki  z kurczaka lub większa ilość , zależy ile kto potrzebuje na porcję
  • 1 puszka białej fasoli w sosie własnym z puszki
  • ½ szklanki wody
  • ½ szklanki pikantnego ketchupu
  • 4 małe papryczki chili
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • przyprawa do drobiu ( lub zmieszane wg własnego smaku, papryka, Vegeta, Pieprz mielony , curry – czy czym kto tam kurczaka naciera )

Pałeczki natrzeć przyprawą. Obsmażyć na rozgrzanym oleju na rumiano. Papryczki wypestkować i drobno pokroić. Wrzucić na tłuszcz obok kurczaka i chwile smażyć. Przełożyć do rondelka z grubym dnem. Na patelnię wlać wodę i zagotować. Przelać do rondelka z kurczakiem. Dodać ketchup. Dusić na małym gazie pod uchyloną pokrywką 15 minut. Dołożyć odsączona z zalewy fasolkę. Dusić 10 minut na małym gazie.
Podawać w miseczkach posypane natką pietruszki z podgrzanymi tortillami ( lub chlebkiem pita czy nawet naszym pieczywem ), albo jak ktoś woli to z ziemniaczkami.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...