URODA I ZDROWIE

Kruche rożki maślane migdałowo-pomarańczowe

16 kwietnia 2020, dodał: Redakcja

Te ciasteczka podbiją Wasze serca – są bardzo kruche, robi się je szybko, pachną wyśmienicie!  Można je po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub wiórkami kokosowymi. Nie zawierają jajek, robimy je z dodatkiem zmielonych migdałów.

rogaliki

składniki:

 

– 250 gram mąki pszennej

– 70 gram cukru pudru

– skórka otarta z jednej pomarańczy

– 200 gram masła

– 100 gram zmielonych migdałów

– odrobina aromatu cytrynowego

– opakowanie cukru wanilinowego

 

Do naczynia wsypać mąkę, dodać cukier puder, aromat, skórkę z pomarańczy zmielone orzechy i pokrojone na kostkę masło, całość zmiksować lub szybko wyrobić.  Po wyrobieniu lepić male kulki wielkości orzechów włoskich i turlać w wałek, po bokach zwężając, zaginać w rogaliki, piec 20 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni C.

 

Posypać cukrem pudrem, smacznego!

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Chodzicie na pedicure?
Ja byłam raz i powiem szczerze, że fachowo zajęto się moimi stopami. Niestety...
Kosmetyki fryzjerskie?
Najważniejsze są geny, jak ktoś ma ładne włosy po mamie to takie kosmetyki...
Telefon na kartę czy abonament
Tylko na kartę, i tak bym nie wykorzystała wszystkiego co jest w abonamencie...
Anoreksja
A moja siostrzenica ma 14 lat i jest zadowolona że wygląda jak...