Krokiety z mięsem i z czerwonym barszczem

8 marca 2010, dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

Przygotowujemy naleśniki: mieszamy szklankę mleka, szklankę wody mineralnej gazowanej, 2 jajka, 2 szklanki mąki, szczyptę soli, dokładnie mieszamy trzepaczką. Smażymy naleśniki. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, nakładamy 0,50 kg mięsa mielonego i rozdrabniamy go widelcem. Przyprawiamy solą, pieprzem i odrobiną czosnku. Pod koniec smażenia wbijamy jedno jajko i mieszamy dokładnie, aby jajko się ścięło i mięso mielone przez to się nie rozlatuje. Na przygotowane wcześniej naleśniki nakładamy farsz, zawijamy naleśnik z jednej i z drugiej strony w formie krokieta. Obtaczamy krokiet w jajku i bułce tartej, smażymy na tłuszczu na złoty kolor z obu stron. Można podawać z barszczem czerwonym.

file1268124039



FORUM - bieżące dyskusje

botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...