Krewetki po diabelsku

20 marca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

25 dkg oczyszczonych odwłoków krewetekSzechwanShrimps
2 łyżki oliwy
1 drobno posiekany ząbek czosnku
20 dkg posiekanych konserwowanych pomidorów konserwowych wraz z sokiem
brokuły
2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
2 łyżki drobno posiekanej bazylii
½ szklanki białego wytrawnego wina
sól, pieprz i ulubione ostre przyprawy

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzać oliwę, dodać czosnek, smażyć 2 minuty mieszając. Brokuły zblanszować. Dodać brokuły, pomidory i pozostałe składniki sosu, dusić mieszając około 8 min., przyprawić pikantnie. Do przygotowanego sosu  dodać umyte odwłoki krewetek i dusić razem 4 min. Podawać na gorąco.



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...