Krewetki po diabelsku

20 marca 2010, dodał: Redakcja
echo adrotate_group(10);

Składniki:

25 dkg oczyszczonych odwłoków krewetekSzechwanShrimps
2 łyżki oliwy
1 drobno posiekany ząbek czosnku
20 dkg posiekanych konserwowanych pomidorów konserwowych wraz z sokiem
brokuły
2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
2 łyżki drobno posiekanej bazylii
½ szklanki białego wytrawnego wina
sól, pieprz i ulubione ostre przyprawy

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzać oliwę, dodać czosnek, smażyć 2 minuty mieszając. Brokuły zblanszować. Dodać brokuły, pomidory i pozostałe składniki sosu, dusić mieszając około 8 min., przyprawić pikantnie. Do przygotowanego sosu  dodać umyte odwłoki krewetek i dusić razem 4 min. Podawać na gorąco.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 zł
Piękne włosy, skóra i paznokcie
Cena:
99
Technologia ŻYWEJ WODY
Cena:
290 zl
Duże rozmairy - sklep EDorota.pl
Cena:
179 zł
Sklep EDorota.pl
Cena:
199 zł
STOP