Krewetki po diabelsku

20 marca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

25 dkg oczyszczonych odwłoków krewetekSzechwanShrimps
2 łyżki oliwy
1 drobno posiekany ząbek czosnku
20 dkg posiekanych konserwowanych pomidorów konserwowych wraz z sokiem
brokuły
2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
2 łyżki drobno posiekanej bazylii
½ szklanki białego wytrawnego wina
sól, pieprz i ulubione ostre przyprawy

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzać oliwę, dodać czosnek, smażyć 2 minuty mieszając. Brokuły zblanszować. Dodać brokuły, pomidory i pozostałe składniki sosu, dusić mieszając około 8 min., przyprawić pikantnie. Do przygotowanego sosu  dodać umyte odwłoki krewetek i dusić razem 4 min. Podawać na gorąco.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.