Krewetki po diabelsku | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Krewetki po diabelsku

20 marca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Składniki:

25 dkg oczyszczonych odwłoków krewetekSzechwanShrimps
2 łyżki oliwy
1 drobno posiekany ząbek czosnku
20 dkg posiekanych konserwowanych pomidorów konserwowych wraz z sokiem
brokuły
2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
2 łyżki drobno posiekanej bazylii
½ szklanki białego wytrawnego wina
sól, pieprz i ulubione ostre przyprawy

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzać oliwę, dodać czosnek, smażyć 2 minuty mieszając. Brokuły zblanszować. Dodać brokuły, pomidory i pozostałe składniki sosu, dusić mieszając około 8 min., przyprawić pikantnie. Do przygotowanego sosu  dodać umyte odwłoki krewetek i dusić razem 4 min. Podawać na gorąco.

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Najpopularniejsi autorzy ostatnich …
Zachwycił mnie Michał Śmielak. Jego znakomite thrillery pochłaniam z wypiekami na twarzy.
Kasowanie negatywnych opinii
To prawda. Klient czy użytkownik, który jest zadowolony z usług, produktów, obsługi przyjmuje...
Dane w chmurze
Trzymam prywatne pliki w chmurze. W pracy póki co mamy dostęp do...
Woda z dystrybutora
Może lepiej byłoby założyć w pomieszczeniu socjalnym filtr na kranówkę i zamiast dokupywać baniaczki,...