Krewetki kokosowe

20 marca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1/2 kg krewetek (obranych i wyczyszczonych)
1 szklanka mąki
1 jajko
1 filiżanka tartej bułki
1/2 szklanki wiórek kokosowych
olej kokosowy do smażenia
2 łyżki słodkiego sosu chili
1 łyżka moreli z puszki

Przygotowanie:

Obtoczyć krewetki w mące, jajku, bułce i wiórkach. Obsmażyć krewetki na oleju na złoty kolor, ok. 2 min. Sos: Wymieszać sos chili z morelami.
Coconut Shrimp Circular 500a



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....