Krewetki cytrynowe

20 marca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1/2 kg krewetek (obranych i wyczyszczonych)
1/3 filiżanki słodkiego sosu chili
1 cytryna (sok i miąższ)
1 łyżeczka chili
1 łyżka sosu rybnego
3 ząbki czosnku (posiekane)
1 łyżeczka cukru (brązowy)
1/4 filiżanki mleka kokosowego
1/4 filiżanki cilantro (pokrojonego)

Przygotowanie:

Marynować krewetki w słodkim sosie chili, soku z cytryny, sosie rybnym, czosnku i cukrze ok. 10 min. Rozgrzać patelnię, dodać krewetki, marynatę i mleko kokosowe i gotować na wolnym ogniu ok. 2-3 min. Zdjąć z ognia i wymieszać w cilantro.
Thai Lemon Shrimp



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...