Kremowe puree z buraka i kopytka buraczane

28 lutego 2012,
dodał: tryingtocookandbake
Artykuł zewnętrzny

Kopytka:
1 duży burak
1kg ziemniaków
2-3 szklanki mąki
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 jajko
pieprz, sól
Ziemniaki i buraka ugotować, wystudzić i ugnieść, lub przecisnąć przez praskę. Dodać mąki, jajko, sól i pieprz. Ugnieść dokładnie. W razie potrzeby dodać mąki. Tak przygotowane ciasto rozwałkować i wycinać dowolne kształty. Wrzucać do wrzącej, osolonej wody. Gotować do czasu aż wypłyną na powierzchnie ( ok. 2min)
Puree z buraków:
1 duży ugotowany burak
1 łyżka śmietany kremówki
1 łyżka jogurtu naturalnego
sól, pieprz
Buraka przecisnąć przez praskę, lub zblendować. Dodać śmietanki i doprawić solą i pieprzem.

file1330435813



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....