Kremowe puree z buraka i kopytka buraczane

28 lutego 2012,
dodał: tryingtocookandbake
Artykuł zewnętrzny

Kopytka:
1 duży burak
1kg ziemniaków
2-3 szklanki mąki
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 jajko
pieprz, sól
Ziemniaki i buraka ugotować, wystudzić i ugnieść, lub przecisnąć przez praskę. Dodać mąki, jajko, sól i pieprz. Ugnieść dokładnie. W razie potrzeby dodać mąki. Tak przygotowane ciasto rozwałkować i wycinać dowolne kształty. Wrzucać do wrzącej, osolonej wody. Gotować do czasu aż wypłyną na powierzchnie ( ok. 2min)
Puree z buraków:
1 duży ugotowany burak
1 łyżka śmietany kremówki
1 łyżka jogurtu naturalnego
sól, pieprz
Buraka przecisnąć przez praskę, lub zblendować. Dodać śmietanki i doprawić solą i pieprzem.

file1330435813



FORUM - bieżące dyskusje

Co sądzicie o kłótniach między ludź…
Różnorodność budzi agresję niestety, a wynika to z lęków przed obcymi...
Podsumowanie roku
Ja zawsze podsumowuję rok w święta Bożego Narodzenia. To jest taki czas refleksji...
Nasze osiągnięcia sportowe :)
Codziennie spaceruję i wieczorem przez 15 minut rozciągam się
Kurs gotowania
Oj tak, ja też nie mam tego talentu niestety...