Krem z zielonego groszku z serami

31 grudnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Bardzo smaczna zupka krem . Szybko się ja robi .



Czas : 30 minut .

Składniki :

1 puszka zielonego groszku

½ szklanki słodkiej śmietanki

1 łyżka miękkiej Fety lub białego sera kremowego

1 łyżka masła

½ litra rosołu drobiowego

2 łyżki usiekanego zielonego koperku

groszek ptysiowy

sól

pieprz zielony mielony

1,5 łyżki mąki

1 żółtko

4 łyżki utartego sera  Chedara

Odłożyć 2 łyżki groszku . Resztę gotować w rosole przez 10 minut .Dodać śmietankę i Fetę .Zmiksować blenderem lub przetrzeć przez sito . Doprawić do smaku solą i pieprzem .Zagęścić rozrobiona w zimnej wodzie mąką .Zagotować . Rozrobić w odrobinie zupy żółtko i dodać do zupy – zamieszać .Wrzucić cały groszek. Podawać posypaną pokrojonym koperkiem z groszkiem ptysiowym . Na wierzch posypać utartym serem Chedar .

file1262265159



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz