Kotlety schabowe nadziewane kapustą pekińską | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Kotlety schabowe nadziewane kapustą pekińską

28 listopada 2017, dodał: Anullka
Artykuł zewnętrzny

Zupełnie nowa odsłona klasycznych kotletów schabowych: tym razem w ukrytej kieszonce znajdziemy delikatny farsz z pekińskiej kapusty z chrzanowym posmakiem, całość jest tradycyjnie panierowana w bułce tartej. Takiego kotleta z wkładką możemy podać już tylko z ziemniakami i np. z kefirem lub zsiadłym mlekiem i pełnowartościowy obiad gotowy!

file1266532057

1/2 kg schabu wieprzowego bez kości (środkowego)
sól
pieprz
bułka tarta do panierki
2-3 jajka
nadzienie:
1 mała kapusta pekińska
sól
pieprz
1/2 łyżeczki ostrego chrzanu ze słoiczka
1  łyżka gęstej śmietany (12% lub 18%)
olej do smażenia

Schab umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem, pokroić, cienko rozbić.
Posolić,  posypać pieprzem, odstawić na 20 min w chłodne miejsce.
Kapustę pekińską cienko pokroić,  lekko posolić, posypać pieprzem.
Dodać chrzan i śmietanę, wymieszać.
Na rozbite kotlety, układać na środku farsz, zwijać, panierować najpierw w bułce tartej, na końcu w roztrzepanym jajku.
Smażyć na złoty kolor na oleju,  na małym ogniu( układamy zwinięciem do spodu) przekręcając kilka razy żeby się dosmażyły.

Smacznego.

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...