Kotlety rybne zapiekane w pomidorach

6 marca 2010, dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

1 kg filetów z leszcza

6 łyżek bułki tartej

2 jajka

koperek

2 czerwone cebule

2 puszki pomidorów całych

sól, pieprz, papryka słodka i ostra

  • filety zmielić, dodać 4 łyżki bułki tartej, jajka, połowę posiekanego koperku,
  • 1 pokrojoną drobno cebulę ,podsmażyć i dodać do masy,
  • masę przyprawić i wymieszać,
  • formować kotleciki, obtaczać w pozostałej  bułce tartej i smażyć na złoty kolor,
  • w naczyniu żaroodpornym ułożyć kotleciki i pomidory, zalać pozostałym w puszce sokiem pomidorowym,
  • cebulę pokroić w piórka, posypać kotlety,
  • posypać pozostałym koperkiem,
  • zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni celcjusza przez 15 min

file1267894509