Kotlety rybne zapiekane w pomidorach
Artykuł zewnętrzny
1 kg filetów z leszcza
6 łyżek bułki tartej
2 jajka
koperek
2 czerwone cebule
2 puszki pomidorów całych
sól, pieprz, papryka słodka i ostra
- filety zmielić, dodać 4 łyżki bułki tartej, jajka, połowę posiekanego koperku,
- 1 pokrojoną drobno cebulę ,podsmażyć i dodać do masy,
- masę przyprawić i wymieszać,
- formować kotleciki, obtaczać w pozostałej bułce tartej i smażyć na złoty kolor,
- w naczyniu żaroodpornym ułożyć kotleciki i pomidory, zalać pozostałym w puszce sokiem pomidorowym,
- cebulę pokroić w piórka, posypać kotlety,
- posypać pozostałym koperkiem,
- zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni celcjusza przez 15 min