Kopytka białoruskie

14 listopada 2010, dodał: A
Artykuł zewnętrzny

składniki:

10 ziemniaków

około 1 szklanki mąki

Ziemniaki obrać, oskrobać, zetrzeć na tarce o małych otworach i odcisnąć. Dodać przesianą mąkę, wyrobić. Z ciasta formować wałki i kroić kawałki o długości 2 cm. Ułożyć na blasze i piec na złoto w 170˚C.

file1289713199



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Mieszkanie w bloku czy domek?
Jeżeli pracuje się w centrum, zamieszkanie w bloku to najczęstszy wybór. Jeśli szuka...
Jaki kolor auta dla kobiety?
Jeśli zaś chodzi o kolor samochodu dla kobiety, wielką popularnością cieszą się cieplejsze barwy:...
Bardzo się pocę - macie sprawdzone …
Wśród nich wymienić można: odpowiednią higienę, stosowanie antyperspirantów i blokerów, laseroterapię, iniekcje z toksyny...
A jakie wam się podobają sukienki n…
Kluczem do udanej stylizacji zimą jest warstwowanie. Wybierz gładką sukienkę o prostym kroju...