Konkurs „Nasze trendy w smakach” z marką KAMIS – wyniki

17 marca 2014, dodał: Redakcja

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Trendy rządzą dziś w każdej dziedzinie naszego życia. Dotyczy to również naszej kuchni, w której staramy się przyrządzać wciąż nowe potrawy i próbować dań z całego świata.

Dziękujemy Wam za zdradzenie Waszych upodobań kulinarnych w ramach konkursu kulinarnego, w którym sponsorem nagród jest marka KAMIS!  Nagrody wędrują do:

Na Widelcu – za:

Wegetariański pasztet z białej fasoli

Dzi – za:

Pikantny makaron z sosem z masła orzechowego z polędwiczką wieprzową

nana1911:

Curry z kurczakiem

coolinarna:

Makaron na słodko zapiekany w jabłku

 

Serdecznie gratulujemy!

Trendy_w_smakach

Do wygrania były 4 zestawy zawierające produkty marki KAMIS, promujące projekt Trendy w Smakach 2014 oraz zestaw sztućców do sałatek Paradise marki Sagaform.

Co należało zrobić, aby je wygrać?

Wystarczyło dodać TUTAJ swoje sprawdzone i smaczne przepisy reprezentujące wybrany trend w smakach!

Każdy zestaw zawiera:

1. Kamis Specialite Przyprawa Curry indyjskie 68 g – reprezentuje trend Masala na nowo.
Mieszanka o bardzo intensywnym aromacie i znacznie bogatszym smaku niż tradycyjne curry w torebce. Stworzona według oryginalnej indyjskiej receptury. Nadaje potrawom intensywny korzenny smak z pikantną nutą.

Kamis_Curry_indyjskie_2_HR

2. Kamis Chili pieprz cayenne 15 g – reprezentuje trend Obsesja chilli.
Jest to przyprawa otrzymywana z wysuszonych owoców papryki krzewiastej uprawianej głównie w Ameryce Południowej i Azji Południowej. Dzięki dużej ilości zawartej w niej kapsaicyny, jest najostrzejszą przyprawą używaną w kuchni. Chili stosowane jest do potraw mięsnych, ostrych sosów, warzyw. Przyprawia się nim gulasze, drób, ryby i małże.

Kamis_Chili_pieprz_cayenne

3. Kamis Kolendra 15 g – reprezentuje trend Kompaktowość w kuchni.
Jej ojczyzną jest rejon Morza Śródziemnego, ale obecnie uprawiana jest na całym świecie. O kulinarnym i leczniczym zastosowaniu kolendry świadczą dokumenty sprzed ponad 3000 lat. Wzmianki o niej znaleziono w literaturze sanskryckiej, egipskich papirusach, a także w Biblii. Jako przyprawę stosuje się owoce, które mają korzenny aromat, z pieprzowo-balsamiczną nutą i słodkawy, a jednocześnie lekko piekący smak. Kolendra stanowi ważny składnik wielu mieszanek przyprawowych m.in indyjskiej mieszanki Curry. Przyprawia się nią dania mięsne, zwłaszcza z jagnięciny, indyka i wieprzowiny. Jest także składnikiem marynat i kiszonek, dobrze komponuje się z sałatą oraz zupami np.: grochową czy fasolową. Kolendrę stosuje się również do pieczywa i pierników.

kolendra_kamis

4. Kamis Imbir 15 g – Przyprawą jest zmielone kłącze wieloletniej rośliny uprawianej w Azji, Afryce, Australii i na Karaibach. Ma mocny, nieco cytrynowy zapach i korzenny, palący smak. Imbir łagodzi bóle żołądkowe i wzmaga apetyt. Przyprawia się nim ciasta, pierniki, herbatniki, kisiele i budynie. Służy do aromatyzowania kompotów, likierów, grzanego wina oraz piwa.

imbir_mielony_kamis

5. Kamis Przyprawa chińska 5 smaków 20 g – Przyprawa chińska 5 smaków jest wysoce aromatyczną mieszanką o wyrafinowanym smaku i zapachu. Wraz z kuchnią chińską i wietnamską trafiła na stoły całego świata. Charakteryzuje się balsamicznym zapachem kasji połączonym z aromatem anyżu. Dodana do potrawy wzbogaca ją o pięć podstawowych smaków: słodki, słony, kwaśny, gorzki i ostry. Tradycyjnie stosowana jest jako dodatek do mięsnych potraw i duszonych, do sosów i marynat.

przyprawachinska

6. Kamis Specialite Młynek Sól morska 90 g
Sól morska – młynek. Jest zdrowsza niż pozostałe rodzaje soli, gdyż jest pozyskiwana naturalną drogą poprzez odparowanie soli morskiej, a dodatkowo wzbogacona została jodanem potasu.

solmorska

7. Sagaform – Paradise – sztućce do sałatek

sztucce

Kolorowe sztućce do serwowania sałatek.

Sztućce do sałatek wykonane są z melaminy – lekkiego, nietłukącego i wytrzymałego tworzywa, które długo pozostaje błyszczące i w doskonałym stanie. Ozdobione są kolorowym kwiatowym motywem, charakterystycznym dla całej serii Paradise.
Sztućce będą efektowną ozdobą stołu – zarówno tego w jadalni, jak i w ogrodzie czy na pikniku.

 Regulamin:

1. Organizatorem konkursu jest portal urodaizdrowie.pl.

2. Konkurs trwa od 6 do 23 marca 2014 r. włącznie.

3. Laureaci zostaną wybrani w dniu 24 marca 2014 r.

4. Wyniki konkursu zostaną ogłoszone w dniu 25 marca 2014 r.

5. Laureaci zostaną powiadomieni o wygranej drogą mailową.

6. Sponsor wysyła nagrody w ciągu 7 dni od daty otrzymania adresów.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Brak możliwości komentowania.

FORUM - bieżące dyskusje

Tanie dodatki
Ja lubię niedrogie dodatki, bo nie przywiązuję się do biżuterii na co dzień wybieram...
Filmy
To ja ostatnio oglądałam "Rytuał". Całkiem przyjemny. Teraz na dziś planujemy obejrzeć jakiś triller....
Seriale
Mnie mega wciągneła "Chyłka". Zazwyczaj nie oglądam polskich seriali ale ten jest świetny,...