Konkurs „Nasze trendy w smakach” z marką KAMIS – wyniki

17 marca 2014, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Trendy rządzą dziś w każdej dziedzinie naszego życia. Dotyczy to również naszej kuchni, w której staramy się przyrządzać wciąż nowe potrawy i próbować dań z całego świata.

Dziękujemy Wam za zdradzenie Waszych upodobań kulinarnych w ramach konkursu kulinarnego, w którym sponsorem nagród jest marka KAMIS!  Nagrody wędrują do:

Na Widelcu – za:

Wegetariański pasztet z białej fasoli

Dzi – za:

Pikantny makaron z sosem z masła orzechowego z polędwiczką wieprzową

nana1911:

Curry z kurczakiem

coolinarna:

Makaron na słodko zapiekany w jabłku

 

Serdecznie gratulujemy!

Trendy_w_smakach

Do wygrania były 4 zestawy zawierające produkty marki KAMIS, promujące projekt Trendy w Smakach 2014 oraz zestaw sztućców do sałatek Paradise marki Sagaform.

Co należało zrobić, aby je wygrać?

Wystarczyło dodać TUTAJ swoje sprawdzone i smaczne przepisy reprezentujące wybrany trend w smakach!

Każdy zestaw zawiera:

1. Kamis Specialite Przyprawa Curry indyjskie 68 g – reprezentuje trend Masala na nowo.
Mieszanka o bardzo intensywnym aromacie i znacznie bogatszym smaku niż tradycyjne curry w torebce. Stworzona według oryginalnej indyjskiej receptury. Nadaje potrawom intensywny korzenny smak z pikantną nutą.

Kamis_Curry_indyjskie_2_HR

2. Kamis Chili pieprz cayenne 15 g – reprezentuje trend Obsesja chilli.
Jest to przyprawa otrzymywana z wysuszonych owoców papryki krzewiastej uprawianej głównie w Ameryce Południowej i Azji Południowej. Dzięki dużej ilości zawartej w niej kapsaicyny, jest najostrzejszą przyprawą używaną w kuchni. Chili stosowane jest do potraw mięsnych, ostrych sosów, warzyw. Przyprawia się nim gulasze, drób, ryby i małże.

Kamis_Chili_pieprz_cayenne

3. Kamis Kolendra 15 g – reprezentuje trend Kompaktowość w kuchni.
Jej ojczyzną jest rejon Morza Śródziemnego, ale obecnie uprawiana jest na całym świecie. O kulinarnym i leczniczym zastosowaniu kolendry świadczą dokumenty sprzed ponad 3000 lat. Wzmianki o niej znaleziono w literaturze sanskryckiej, egipskich papirusach, a także w Biblii. Jako przyprawę stosuje się owoce, które mają korzenny aromat, z pieprzowo-balsamiczną nutą i słodkawy, a jednocześnie lekko piekący smak. Kolendra stanowi ważny składnik wielu mieszanek przyprawowych m.in indyjskiej mieszanki Curry. Przyprawia się nią dania mięsne, zwłaszcza z jagnięciny, indyka i wieprzowiny. Jest także składnikiem marynat i kiszonek, dobrze komponuje się z sałatą oraz zupami np.: grochową czy fasolową. Kolendrę stosuje się również do pieczywa i pierników.

kolendra_kamis

4. Kamis Imbir 15 g – Przyprawą jest zmielone kłącze wieloletniej rośliny uprawianej w Azji, Afryce, Australii i na Karaibach. Ma mocny, nieco cytrynowy zapach i korzenny, palący smak. Imbir łagodzi bóle żołądkowe i wzmaga apetyt. Przyprawia się nim ciasta, pierniki, herbatniki, kisiele i budynie. Służy do aromatyzowania kompotów, likierów, grzanego wina oraz piwa.

imbir_mielony_kamis

5. Kamis Przyprawa chińska 5 smaków 20 g – Przyprawa chińska 5 smaków jest wysoce aromatyczną mieszanką o wyrafinowanym smaku i zapachu. Wraz z kuchnią chińską i wietnamską trafiła na stoły całego świata. Charakteryzuje się balsamicznym zapachem kasji połączonym z aromatem anyżu. Dodana do potrawy wzbogaca ją o pięć podstawowych smaków: słodki, słony, kwaśny, gorzki i ostry. Tradycyjnie stosowana jest jako dodatek do mięsnych potraw i duszonych, do sosów i marynat.

przyprawachinska

6. Kamis Specialite Młynek Sól morska 90 g
Sól morska – młynek. Jest zdrowsza niż pozostałe rodzaje soli, gdyż jest pozyskiwana naturalną drogą poprzez odparowanie soli morskiej, a dodatkowo wzbogacona została jodanem potasu.

solmorska

7. Sagaform – Paradise – sztućce do sałatek

sztucce

Kolorowe sztućce do serwowania sałatek.

Sztućce do sałatek wykonane są z melaminy – lekkiego, nietłukącego i wytrzymałego tworzywa, które długo pozostaje błyszczące i w doskonałym stanie. Ozdobione są kolorowym kwiatowym motywem, charakterystycznym dla całej serii Paradise.
Sztućce będą efektowną ozdobą stołu – zarówno tego w jadalni, jak i w ogrodzie czy na pikniku.

 Regulamin:

1. Organizatorem konkursu jest portal urodaizdrowie.pl.

2. Konkurs trwa od 6 do 23 marca 2014 r. włącznie.

3. Laureaci zostaną wybrani w dniu 24 marca 2014 r.

4. Wyniki konkursu zostaną ogłoszone w dniu 25 marca 2014 r.

5. Laureaci zostaną powiadomieni o wygranej drogą mailową.

6. Sponsor wysyła nagrody w ciągu 7 dni od daty otrzymania adresów.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Brak możliwości komentowania.

FORUM - bieżące dyskusje

Fotowoltaika - największy problem r…
Zespół naukowy z USA, Wielkiej Brytanii i Włoch opracował urządzenie rozwiązujące problem nagrzewających...
Wczesne truskawki niezdrowe?
Wczesnowiosenne owoce i warzywa zawierają szeroką gamę szkodliwych dla zdrowia pestycydów. Te sprowadzane...
W jakiej pozycji spać?
Spanie w nieodpowiedniej pozycji może prowadzić do dolegliwości bólowych, migren, uczucia zmęczenia. Zdaniem kręgarzy...
Dyrektywa budynkowa EPBD
Parlament Europejski przegłosował dyrektywę EPBD. Jej celem jest zwiększenie efektywności energetycznej budynków i eliminacja paliw...