Kolorowe szaszłyki drobiowe z patelni grillowej

12 lutego 2024,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

Pierś z kurczaka podwójna
Papryka czerwona
Cebula mała kilka sztuk
Pieczarki małe 1/2 kg
Cukinia mała
Olej
Przyprawa – marynata pikantna
Olej
Pieprz
szaszłyki drobiowe

Pierś z kurczaka pokroić w grubą kostkę, wymieszać z marynatą pikantną,  olejem i odstawić na 2 godziny lub na noc. Cebulę obrać, przekroić na 4 części. Paprykę i cukinię pokroić w grubą kostkę a pieczarki małe w całości. Wszystkie warzywa pokrojone blanszować na oleju na patelni z dodatkiem soli i pieprzu. Nadziewać na patyczki na przemian z mięsem. Grillować na patelni grillowej około 20 – 30 minut. Podsmażone warzywa są smaczniejsze i soczyste.

 

 



FORUM - bieżące dyskusje

Nasze mniejsze i większe kłamstwa:)…
Tak jest chyba najlepiej. Przynajmniej nie ma się później wyrzutów sumienia.
Włókniaki na powiekach
> rosie napisał/a: > Ja bym najpierw leczyla przyczynę czyli insulinoopornosc....Lekarze sami na to nie wpadli...? No...
Nadkwasota
Od mniej więcej roku, może troszkę dłużej, miewam wieczorami zgagę. Pomaga mi zjedzenie kilku...
Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Do tego masaż skóry głowy i całego czepca podczas wcierania. Nie każdy pamięta...