Kolorowe szaszłyki drobiowe z patelni grillowej

12 lutego 2024, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

Pierś z kurczaka podwójna
Papryka czerwona
Cebula mała kilka sztuk
Pieczarki małe 1/2 kg
Cukinia mała
Olej
Przyprawa – marynata pikantna
Olej
Pieprz
szaszłyki drobiowe

Pierś z kurczaka pokroić w grubą kostkę, wymieszać z marynatą pikantną,  olejem i odstawić na 2 godziny lub na noc. Cebulę obrać, przekroić na 4 części. Paprykę i cukinię pokroić w grubą kostkę a pieczarki małe w całości. Wszystkie warzywa pokrojone blanszować na oleju na patelni z dodatkiem soli i pieprzu. Nadziewać na patyczki na przemian z mięsem. Grillować na patelni grillowej około 20 – 30 minut. Podsmażone warzywa są smaczniejsze i soczyste.

 

 



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...