Kokosowe krewetki

31 stycznia 2012,
dodał: Domi z kuchni
Artykuł zewnętrzny

składniki:

kilkanaście krewetek królewskich z ogonkami
pół szklanki pokruszonych płatków kukurydzianych
pół szklanki wiórków kokosowych
jajko
mały rondelek z olejem roślinnym
limonka do podania

Krewetki opłukać i dobrze osuszyć. W misce wymieszać płatki z wiórkami, w drugiej misce roztrzepać jajko. Każdą krewetkę łapać za ogonek, moczyć w jajku i panierować, czynność można powtórzyć. Krewetki układać na drewnianej desce lub tacy.

W rondelku rozgrzać olej, wkładać po kilka krewetek i smażyć około 1 minutę. Kiedy będą usmażone wyjmować je łyżką cedzakową na ręcznik kuchenny.

Przepis zgłaszam do konkursu na „Przepis na danie poprawiające humor”.

file1328027545



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...