Kokosowe krewetki | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Kokosowe krewetki

31 stycznia 2012, dodał: Domi z kuchni
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

składniki:

kilkanaście krewetek królewskich z ogonkami
pół szklanki pokruszonych płatków kukurydzianych
pół szklanki wiórków kokosowych
jajko
mały rondelek z olejem roślinnym
limonka do podania

Krewetki opłukać i dobrze osuszyć. W misce wymieszać płatki z wiórkami, w drugiej misce roztrzepać jajko. Każdą krewetkę łapać za ogonek, moczyć w jajku i panierować, czynność można powtórzyć. Krewetki układać na drewnianej desce lub tacy.

W rondelku rozgrzać olej, wkładać po kilka krewetek i smażyć około 1 minutę. Kiedy będą usmażone wyjmować je łyżką cedzakową na ręcznik kuchenny.

Przepis zgłaszam do konkursu na „Przepis na danie poprawiające humor”.

file1328027545

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Zaskakujące powody unieważniania ma…
Jakiś celebryta ponoć podał powód, że jest gejem:) Ciekawe czy sąd kościelny uwierzył,...
Czy AI wykrada dane?
Umie podszyć się nawet pod realną osobę, więc niedługo wszyscy będziemy mieć klony...
Najzdrowsze mięso
Moim zdaniem mięso każdego rodzaju zakwasza organizm, a więc nie jest zdrowe...
Małżeństwa z najdłuższym stażem…
Rekordziści mają ponad 70-letni staż, to dłużej niż żyje wiele osób.... To już...