Kokardki z malinami i jogurtowym sosem

8 kwietnia 2013, dodał: plomien
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 29 dag makaronu kokardki
  • 30 dag malin (można dorzucić trochę malin deserowych)
  • 2 szklanki jogurtu naturalnego
  • Kilka gałązek świeżej mięty
  • Szczypta cynamonu
  • 2-3 łyżki cukru
  • Sól

 

Przygotowanie:

  • Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem mięty. Odcedzić, lekko zahartować na sicie zimną wodą.
  • Jogurt wymieszać z cukrem, cynamonem oraz połową umytych i dobrze osączonych owoców.
  • Na talerze wyłożyć makaron, polać obficie sosem, posypać pozostałymi owocami.
  • Można udekorować listkami świeżej mięty.

 

 

 

 

file1365449192



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz