Kiszone rzodkiewki z burakami

30 grudnia 2021, dodał: pinkmause
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

składniki:

kiszone rzodkiewki z burakami

750 gram dużych rzodkiewek

250 gram buraków ćwikłowych

5 ząbków czosnku

1 i 1/2 łyżki soli

3 łyżki białego octu winnego

 

Rzodkiewki czyścimy, kroimy w plasterki o grubości 1 cm. Buraki obieramy, kroimy w plastry o grubości 1 cm. Czosnek obieramy, kroimy w plasterki. Warzywa należy teraz umieścić do litrowego, wyparzonego słoja. Pół litra wody mieszamy z solą, aż się rozpuści, dodajemy ocet winny, mieszamy, zalewamy warzywa.  Przykrywamy gazą, obciążamy kamykiem i odstawiamy następnie w dośc ciepłe miejsce na około 2 tygodnie, potem słoik szczelnie zamykamy. Rzodkiewki będą gotowe do jedzenia za miesiąc, można je przechowywać do 6 miesięcy.

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Romans z żonatym
Czasem wystarczy mała intryga i facet daje się okręcić wokół palca...
Sklep a jego reklama ?
Ale dobrej firmie też trzeba pomóc w promocji oferty....
Rewolucyjne technologie i high-tech
A ja nawet lubię jak technologia ulatwia mi życie, pamięta za mnie...
Jak dokończyć budowę domu przy rosn…
Wykończyć kuchnię, pokój i łazienkę i zamieszkać -a resztę robić wg możliwości....