Kiszona kapusta z rzodkwią i gruszką

23 października 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Szukałam trochę innego smaku dla kapusty kiszonej podanej do ,,Mintaja w cieście sezamowym „ Moim zdaniem taka doskonale pasuje .

Czas : 5 minut

Składniki :

25 dag kiszonej kapusty ( lekko ukiszonej , nie za kwaśnej , nie za słonej – najlepiej

takiej domowej z marchewką )

½ dużej , twardej , nie słodkiej gruszki utartej na tarce jarzynowej

3 łyżki utartej na drobnej tarce jarzynowej białej rzodkwi

sól

pieprz mielony

cukier

2 łyżki oleju słonecznikowego

2 łyżki pokrojonej natki pietruszki

Wymieszać kapustę z gruszką i rzodkwią . Doprawić solą , pieprzem i cukrem .Posypać natka pietruszki .

file1256298109

Przepis dodany przez: Babciagramolka



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz