Kiełbasa podsmażana – duszona w cebuli z papryką

21 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Kiełbasa podsmażana – duszona w cebuli z papryką

Czas : 20 minut

Składniki :
2 kiełbasy ( śląska lub podobna )
1 czerwona papryka
2 cebule
1 pomidor ( lub kilka pomidorków koktajlowych )
sól
pieprz mielony
sos sojowy
olej
natka pietruszki

Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju. Podsmażyć na rumiano z obu stron kiełbasy. Zdjąć z patelni. Na tłuszczu ze smażenia podsmażyć na złoto pokrojoną w piórka cebulę . Dodać paprykę krojoną w paseczki i pomidor w kawałkach ( lub połówki pomidorków koktajlowych . Chwilę smażyć mieszając .Skropić kilkoma łyżkami wody , włożyć kiełbasę i dusić 15 minut pod przykryciem . Doprawić solą , pieprzem i sosem sojowym . Podawać posypane pokrojoną natką pietruszki .

 

nadesłane: Babciagramolka



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz