Kawa zbożowa z daktylami

29 września 2014,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

pół litra wrzącej wody,
czubata łyżka kawy zbożowej
kilka daktyli
cynamon
plasterek świeżego imbiru
goździki
kardamon

Przygotowanie:

Do wrzącej wody dodaj kawę oraz kilka daktyli, gotuj 10 min., dodaj szczyptę cynamonu oraz po odrobinie pozostałych przypraw. Gotuj pod przykryciem 3-5 min. Rozcieńczaj napar gorącą wodą. Można dodać kilka kropli cytryny, odrobinę kakao i dosłodzić miodem.
CinnamonCoffee1



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...