Kartoflanka z kiełbasą

6 lutego 2011, dodał: bassienkawit
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • ok 2,5 kg ziemniaków
  • 2 laski kiełbasy podwawelskiej
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • ćwierć selera
  • kawałek kapusty
  • 5 liści laurowych
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • 3 łyżki błonnika owsianego mikro
  • majeranek, pieprz, maggi, sól

1. Ziemniaki obrać, skroić w kostkę, zalać wodą. Do tego warzywa, ziele angielskie, liście laurowe i kiełbasa. Zostawić gdzieś na 30 minut na piecu.
2. Kiełbasę wyciągnąć, pokroić w półplasterki, przesmażyć na patelni. Spowrotem do zupy.
3. Doprawić majerankiem, i resztą przypraw.
4. Wyciągnąć warzywa, ja wkrawam do zupy tylko marchwekę.
5. Zagęścić zupę błonnikiem owsianym.

Są to dane na duży garnek.

(Od siebie. Zupa jest przepyszna. Pierwszy raz zupę w sumie zagęszczałam błonnikiem. Rewelacja. Polecam)

file1297022905



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz