Karczek z grilla w miodzie i brandy

7 czerwca 2017, dodał: Alfa i Omega

Mięso z karczku jest dość tłuste, ale dodatek brandy spowoduje, że nasz organizm wchłonie go znacznie mniej. Słodki posmak mięsa w miodowej marynacie to raj dla podniebienia, do takiego mięsa z grilla można zaserwować ziemniaki pieczone i surówkę z młodej kapusty lub szpinaku.

 

składniki:

6 kotletów z karkówki

dwie łyżki soku z cytryny

łyżka brandy

3 łyżki płynnego miodu

łyżka sosu sojowego

posiekany rozmaryn

sól, pierz,

 

Mięso umyć i osuszyć. Skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą i pieprzem. Odstawić na około 20 minut. Miód wymieszać z brandy, sosem i rozmarynem, posmarowac mięso marynatą i odstawic na około 45 minut. Ułożyć na tackach do grillowania, postawic na rozgrzanym ruszcie. Piec około 25 minut często obracając.

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Duże rozmairy - sklep EDorota.pl
Cena:
179 zł
Sklep EDorota.pl
Cena:
199 zł
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 zł
Piękne włosy, skóra i paznokcie
Cena:
99
Technologia ŻYWEJ WODY
Cena:
290 zl
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

Sinial - co sądzicie??
ja mam i sobie chwalę :) rzeczywiście bardzo ładnie ujędrnia. Wymaga trochę cierpliwości,...
Botox na zmiany trądzikowe
Dokładnie pierwszy raz słyszę o botoksie na trądzik, mi w klinice od razu polecili...
Blizny na twarzy krępujące :(
Niestety jedyną skuteczną metodą pozbycia się blizn potrądzikowych jest laseroterapia, wiem z własnego doświadczenia, przetestowałam...
Przebarwienia na twarzy
Zgadzam się z opiniami dziewczyn na stare przebarwienia, które są pozostałościami po trądziku...