URODA I ZDROWIE

Karczek z grilla w miodzie i brandy

7 czerwca 2017, dodał: Alfa i Omega

Mięso z karczku jest dość tłuste, ale dodatek brandy spowoduje, że nasz organizm wchłonie go znacznie mniej. Słodki posmak mięsa w miodowej marynacie to raj dla podniebienia, do takiego mięsa z grilla można zaserwować ziemniaki pieczone i surówkę z młodej kapusty lub szpinaku.

 

składniki:

6 kotletów z karkówki

dwie łyżki soku z cytryny

łyżka brandy

3 łyżki płynnego miodu

łyżka sosu sojowego

posiekany rozmaryn

sól, pierz,

 

Mięso umyć i osuszyć. Skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą i pieprzem. Odstawić na około 20 minut. Miód wymieszać z brandy, sosem i rozmarynem, posmarowac mięso marynatą i odstawic na około 45 minut. Ułożyć na tackach do grillowania, postawic na rozgrzanym ruszcie. Piec około 25 minut często obracając.

 


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Spawanie
Mam znajomego, który robi to profesjonalnie i dlatego nie ma problemu jak mam...
Studia w Warszawie
Jeśli studia w stolicy, to tylko zaoczne, bo przy tych cenach mało którego...
Antyperspirant
A próbowałyście olejków eterycznych? Można wymieszać z ulubionym kremem i zastosować pod pachami:)
teatr
Czasem chodzę do teatru, ale raczej na klasykę, bo nowoczesne sztuki to...