Kapusta biała gotowana i zasmażana

17 lutego 2010,
dodał: gusia1000
Artykuł zewnętrzny
  • Składniki :
  • 1 słoik litrowy swojskiej kapusty kiszonej,
  • pół kostki zwykłej margaryny,
  • 2 cebule,
  • mąka pszenna-6 łyżek,
  • pieprz-do smaku,
  • sól-do smaku.

Przyrządzanie :

Gotujemy swojską kiszoną kapustę do miękkości.
Potem ją dokładnie odcedzamy i gdy jest zbyt kwaśna, to przepłukujemy i znów odcedzamy.
Do tego dajemy : pół kostki margaryny, pokrojoną w kostkę cebulę, paloną mąkę pszenną, sól, pieprz.
Dusimy to aż do roztopienia tłuszczu i przysmażenia cebuli, często mieszając, by nie przywarła kapusta do dna garnka.
Smacznego.

file1266422796



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...