Kapusta biała gotowana i zasmażana

17 lutego 2010,
dodał: gusia1000
Artykuł zewnętrzny
  • Składniki :
  • 1 słoik litrowy swojskiej kapusty kiszonej,
  • pół kostki zwykłej margaryny,
  • 2 cebule,
  • mąka pszenna-6 łyżek,
  • pieprz-do smaku,
  • sól-do smaku.

Przyrządzanie :

Gotujemy swojską kiszoną kapustę do miękkości.
Potem ją dokładnie odcedzamy i gdy jest zbyt kwaśna, to przepłukujemy i znów odcedzamy.
Do tego dajemy : pół kostki margaryny, pokrojoną w kostkę cebulę, paloną mąkę pszenną, sól, pieprz.
Dusimy to aż do roztopienia tłuszczu i przysmażenia cebuli, często mieszając, by nie przywarła kapusta do dna garnka.
Smacznego.

file1266422796



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...