Kapusta biała gotowana i zasmażana | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Kapusta biała gotowana i zasmażana

17 lutego 2010, dodał: gusia1000
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares
  • Składniki :
  • 1 słoik litrowy swojskiej kapusty kiszonej,
  • pół kostki zwykłej margaryny,
  • 2 cebule,
  • mąka pszenna-6 łyżek,
  • pieprz-do smaku,
  • sól-do smaku.

Przyrządzanie :

Gotujemy swojską kiszoną kapustę do miękkości.
Potem ją dokładnie odcedzamy i gdy jest zbyt kwaśna, to przepłukujemy i znów odcedzamy.
Do tego dajemy : pół kostki margaryny, pokrojoną w kostkę cebulę, paloną mąkę pszenną, sól, pieprz.
Dusimy to aż do roztopienia tłuszczu i przysmażenia cebuli, często mieszając, by nie przywarła kapusta do dna garnka.
Smacznego.

file1266422796

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz