Racuchy z dowolnymi owocami

17 lutego 2010, dodał: gusia1000
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • mąka pszenna-2 szklanki,
  • zsiadłe mleko, lub kefir-2 szklanki,
  • 2 jajka,
  • cukier kryształ-1 łyżeczka,
  • szczypta soli,
  • proszek do pieczenia, lub soda oczyszczona-pół łyżeczki,
  • 4 jabłka, lub inne owoce w zależności od sezonu, tj. : jagody, rabarbar, wiśnie, śliwki,
  • olej słonecznikowy do smażenia,
  • cukier puder do posypania racuchów,
  • słodka śmietanka do polania.

Takimi racuchami zawsze zachwycać się będą dzieci, a i dorośli też nie pogardzą.

Etapy przygotowania

Mąkę pszenną wymieszać z zsiadłym mlekiem i 2 jajkami.
Dodać cukier, proszek do pieczenia, lub sodę oczyszczoną i szczyptę soli.
Dodać także obrane i pokrojone w plastry jabłka, lub inne owoce.
Mieszamy to wszystko razem i smażymy na rozgrzanym tłuszczu małe placki.
Potem odsączamy racuchy na papierowych serwetkach i posypujemy cukrem pudrem, lub też polewamy słodką śmietanką.

54571_racuchy-z-dowolnymi-owocami_0_1



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...