Zupa-krem z kapusty z serem | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Zupa-krem z kapusty z serem

27 lutego 2017, dodał: wittchen
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

mała główka kapusty białej
5 ziemniaków
skrzydło indyka
szczypta gałki muszkatołowej
2 szczypty mielonego kminku
pół szkl. słodkiej śmietany 30%
1 żółtko
3 łyżeczki posiekanego koperku
10 dag  żółtego sera
sól, pieprz, cukier
sok z cytryny

Przygotowanie:
Skrzydło indyka zalać 2 litrami wody i gotować  40 min. Obrane, Pokrojone w kostkę ziemniaki zalać wywarem i gotować ok. 10 min. Umytą kapustę pokroić i zalać w rondlu pozostałym wywarem, gotować do miękkości. 1/3 ilości kapusty odłożyć, resztę zmiksować i połączyć z ziemniakami, wywarem i mięsem indyka oddzielonym od kości. Dolać wody do objętości 3 l. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową, kminkiem, cukrem i sokiem z cytryny. Wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z ognia, dodać śmietanę zmiksowaną z żółtkiem. Posypać startym serem i koperkiem.

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...