Kanapki Rybki

31 stycznia 2012, dodał: ilka_86
Artykuł zewnętrzny

takie rybki nie tylko ładnie wyglądają, ale i świetnie smakują :)

Składniki:

  • 3 kromki chleba
  • serek kanapkowy do smarowania
  • rzodkiewki
  • ogórek zielony
  • kawałek czerwonej papryki
  • czarna oliwka
  • szczypiorek
  • sól

Kromkę chleba posmarować serkiem kanapkowym. Z boków kromki wyciąć wgłębienia, tak, żeby powstał zarys ciała ryby i ogon. Z trzeciej kromki chleba wyciąć ogon i płetwy. Szczypiorek pociąć w paski i ozdobić nim ogon rybek. Wystające końce można łatwo przyciąć nożyczkami.
Rzodkiewki i ogórki pokroić w talarki. Układać je na kanapce (zaczynając od ogona) rzędami tak, żeby następna warstwa nieco przykrywała poprzednią. Z czerwonej papryki wyciąć buzię, a resztę papryki pokroić w paseczki i ozdobić nią płetwy. Z czarnej oliwki pokrojonej w plasterki wykonać oczka. Kanapki oprószyć lekko solą.

file1328019486