Kanapki Rybki
Artykuł zewnętrzny
takie rybki nie tylko ładnie wyglądają, ale i świetnie smakują :)
Składniki:
- 3 kromki chleba
- serek kanapkowy do smarowania
- rzodkiewki
- ogórek zielony
- kawałek czerwonej papryki
- czarna oliwka
- szczypiorek
- sól
Kromkę chleba posmarować serkiem kanapkowym. Z boków kromki wyciąć wgłębienia, tak, żeby powstał zarys ciała ryby i ogon. Z trzeciej kromki chleba wyciąć ogon i płetwy. Szczypiorek pociąć w paski i ozdobić nim ogon rybek. Wystające końce można łatwo przyciąć nożyczkami.
Rzodkiewki i ogórki pokroić w talarki. Układać je na kanapce (zaczynając od ogona) rzędami tak, żeby następna warstwa nieco przykrywała poprzednią. Z czerwonej papryki wyciąć buzię, a resztę papryki pokroić w paseczki i ozdobić nią płetwy. Z czarnej oliwki pokrojonej w plasterki wykonać oczka. Kanapki oprószyć lekko solą.