kanapka z chrupiącym sznyclem

24 kwietnia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

600 g polędwiczek wieprzowych lub medalionów z polędwicy wieprzowej Prime Food
Przyprawa do wieprzowiny Prymat
100 g mąki pszennej
4 jajka do panierowania
Czosnkowa bułka tarta Prymat
Oliwa z oliwek do smażenia
8 plasterków wędzonego boczku z Przechlewa Prime Food
4 jajka

½ główki sałaty radichcio
Mały pęczek rukoli
200 g klasycznej sałatki coleslaw
8 pomidorków cherry
4 bułki ziarniste
40 g masła do smarowania
Kilka gałązek szczypiorku do dekoracji
Polędwiczki oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, każdą przekroić w poprzek na pół i uformować medaliony. Mięso posypać obficie przyprawą do wieprzowiny Prymat i odstawić na godzinę do lodówki.
Sałaty umyć, osuszyć, a następnie ułożyć na przekrojonej na pół bułce posmarowanej masłem.
Wieprzowinę oprószyć mąką, obtoczyć w roztrzepanym jajku, a następnie panierować w czosnkowej bułce tartej Prymat. Tak przygotowane sznycelki smażyć na wolnym ogniu do momentu, aż skórka będzie złocista i chrupiąca. Gotowe sznycelki ułożyć na bułce, na nich umieścić usmażone na dwóch plastrach bekonu jajko sadzone.
Tak przygotowaną kanapkę udekorować cząstkami pomidorków cherry i gałązkami szczypiorku, podawać z sałatką coleslaw.

źródło: www.prymat.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak zepsuć sobie związek?
Dobre podpowiedzi, jak skłonić faceta do odejścia tak żeby myślał, że to samo...
Jak stawiać granice innym ludziom?
Raja, tak trzeba, inaczej ludzie sobie na zbyt wiele pozwalają. Dopiero jak wiedzą...
Ustawa o języku śląskim
Proponuję też ustawę o języku góralskim poznańskim czy krakowskim, bo to też przecież...
Zwrotomat
U nas też może to się przyjmie, ludzie lubią ten dreszczyk emocji,...