Marynowane sznycle wieprzowe

24 kwietnia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

dla 4 osób:
600 g polędwiczek wieprzowych Prime Food
Przyprawa do wieprzowiny Prymat
100 g mąki pszennej
4 jajka
Bułka tarta czosnkowa Prymat
Oliwa z oliwek do smażenia
150 kolorowych, ulubionych sałat
50 g czerwonych pomidorów cherry
Sos sałatkowy polski Prymat
100 ml oliwy z oliwek
1 cytryna
20 g filetów anchois
Kilka gałązek szczypiorku

Polędwiczki oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, każdą przekroić w poprzek na pół i uformować medaliony. Mięso posypać obficie przyprawą do wieprzowiny Prymat i odstawić na godzinę do lodówki.
Sałaty umyć, osuszyć i porwać, następnie dodać przekrojone na pół pomidorki cherry i tuż przed podaniem wymieszać z oliwą z oliwek połączoną z polskim sosem sałatkowym Prymat.
Wieprzowinę oprószyć mąką, obtoczyć w roztrzepanym jajku, a następnie panierować w czosnkowej bułce tartej Prymat. Tak przygotowane sznycelki smażyć na wolnym ogniu do momentu, aż skórka będzie złocista i chrupiąca. Gotowe kotleciki podawać z kolorowymi sałatami i cząstkami cytryny, udekorowane gałązkami szczypiorku i filecikami anchois.

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Co oznacza ochota na kwaśne?
Ochota na kwaśny smak może nie być tylko zachcianką, ale objawem choroby lub niedoborów...
Podwyżki cen prądu
Podwyżki cen energii mają być wyższe niż zapowiadał rząd. W drugiej połowie...
Banany, którymi można się zatruć…
Jakie banany kupować, a jakich unikać? Wiadomo, że banany są zdrowe, mają dużo potasu, regulują...
Przepis na długowieczność
Niemiecki lekarz Andreas Michelsen ogłosił, że nasze zdrowie w 91% zależy tylko od nas....