Jajka w zielonym sosie

18 lipca 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Piękny zielony sos- akurat na lato.

Czas : 30 minut

Składniki :

  • 4 jajka
  • 1/5 kostki masła
  • 1 szklanka słodkiej śmietanki 18 %
  • 20 dag mielonego szpinaku mrożonego
  • 1/2 pęczka koperku
  • sól
  • cukier
  • sok z cytryny

W woku rozgrzać masło. Wrzucić na nie pokrojony koper i chwilę smażyć .Dołożyć mielony szpinak ( najlepiej świeży rozdrobniony w malakserze , ale może być mrożony). Smażyć mieszając 5 minut. Wlać śmietankę i dusić jeszcze 5 minut. Doprawić solą, cukrem i sokiem z cytryny.

Jajka ugotować na twardo. Obrać  gorące. Przekroić na połówki.

Podawać z ziemniakami z wody ułożone na sosie.

file1311014890



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺
Gorące smaki lata - konkurs z marką…
U mnie są tylko stalowe garnki, a patelni nie używam wcale...