Jajka w zielonym sosie

18 lipca 2011,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Piękny zielony sos- akurat na lato.

Czas : 30 minut

Składniki :

  • 4 jajka
  • 1/5 kostki masła
  • 1 szklanka słodkiej śmietanki 18 %
  • 20 dag mielonego szpinaku mrożonego
  • 1/2 pęczka koperku
  • sól
  • cukier
  • sok z cytryny

W woku rozgrzać masło. Wrzucić na nie pokrojony koper i chwilę smażyć .Dołożyć mielony szpinak ( najlepiej świeży rozdrobniony w malakserze , ale może być mrożony). Smażyć mieszając 5 minut. Wlać śmietankę i dusić jeszcze 5 minut. Doprawić solą, cukrem i sokiem z cytryny.

Jajka ugotować na twardo. Obrać  gorące. Przekroić na połówki.

Podawać z ziemniakami z wody ułożone na sosie.

file1311014890



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Ja nie lubię kupować takich prawie przeterminowanych kosmetyków, bo zawsze coś jest...
Biografia
Fajną biografię o Sinead O'Connor właśnie czytam, naprawdę dobrze napisana i taka bliska jej...
alkohole %
Ostatnio piłam kadarkę, warto spróbować:)
Wałbrzych
Ja zwykle najtaniej kupuję przez przypadek, dlatego nigdy nie chodzę na tzw. regularne akcje promocyjne