Jajka faszerowane

16 września 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 4 jaja ugotowane na twardo
– łyżka ostrej musztardy
– 2 drobno posiekane szalotki
– 4 łyżki startych orzechów włoskich
– sól i pieprz
– oliwa do smażenia (ja stosuję masło)

Ugotowane nieobrane ze skorupki jajka przekroić ostrym nożem z ząbkami wzdłuż na pół. Ostrożnie, aby nie zniszczyć skorupek, wyjąć jajo i przełożyć do miski. Dodać musztardę, szalotki, sól, pieprz i rozgnieść widelce na masę. Nafaszerować nią skorupki jajek, panierować w orzechach. Podsmażyć jajka na oliwie (ja smażę na masełku)  farszem do dołu, aż się zrumienią.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...