URODA I ZDROWIE

Jajka faszerowane

16 września 2010, dodał: Alfa i Omega

składniki:

– 4 jaja ugotowane na twardo
– łyżka ostrej musztardy
– 2 drobno posiekane szalotki
– 4 łyżki startych orzechów włoskich
– sól i pieprz
– oliwa do smażenia (ja stosuję masło)

Ugotowane nieobrane ze skorupki jajka przekroić ostrym nożem z ząbkami wzdłuż na pół. Ostrożnie, aby nie zniszczyć skorupek, wyjąć jajo i przełożyć do miski. Dodać musztardę, szalotki, sól, pieprz i rozgnieść widelce na masę. Nafaszerować nią skorupki jajek, panierować w orzechach. Podsmażyć jajka na oliwie (ja smażę na masełku)  farszem do dołu, aż się zrumienią.


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

garnier color naturals 102
Fajny kolorek na lato, ja bym się tak przefarbowała:)
Peeling
Ja robię domowy peeling z cukru trzcinowego, olejku migdałowego i fusów kawy:)
Gdzie szukać oprogramowania dla fir…
Są też darmowe programy, np. do faktur, które wystarczają w przypadku mniejszych firm.
Piersi
Oczywiście że efekt będzie nietrwały, czyli po odstawieniu kremu czy tabletek spada poziom substancji...