Jajka faszerowane

16 września 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 4 jaja ugotowane na twardo
– łyżka ostrej musztardy
– 2 drobno posiekane szalotki
– 4 łyżki startych orzechów włoskich
– sól i pieprz
– oliwa do smażenia (ja stosuję masło)

Ugotowane nieobrane ze skorupki jajka przekroić ostrym nożem z ząbkami wzdłuż na pół. Ostrożnie, aby nie zniszczyć skorupek, wyjąć jajo i przełożyć do miski. Dodać musztardę, szalotki, sól, pieprz i rozgnieść widelce na masę. Nafaszerować nią skorupki jajek, panierować w orzechach. Podsmażyć jajka na oliwie (ja smażę na masełku)  farszem do dołu, aż się zrumienią.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....