Jajeczka przepiórcze w pikantnym sosie
24 jajeczka przepiórcze
Sos:
¾ szklanki majonezu,
2 łyżki śmietany 22-procentowej,
1 łyżeczka ostrej musztardy,
1 łyżeczka keczupu,
10 cienkich plasterków kiełbasy jałowcowej,
10 zielonych oliwek nadziewanych papryką,
1 łyżka pokrojonej w kostkę czerwonej marynowanej papryki,
2 łyżeczki szczypiorku,
1 łyżeczka przyprawy do zup KUCHAREK na wiosnę,
szczypta ostrej papryki Prymat,
sól,
pieprz czarny mielony Prymat
Do przybrania:
posiekana rzeżucha lub szczypior dymki
Jajeczka opukać w ciepłej wodzie, włożyć do wrzątku i gotować 3 min. Następnie ostudzić w zimnej wodzie i obrać.
Przygotować sos: majonez wymieszać ze śmietaną, musztardą, keczupem, śmietaną oraz przyprawą do zup KUCHAREK. Kiełbasę drobno pokroić. Oliwki przekroić na ćwiartki. Sos połączyć z kiełbasą, oliwkami, papryką oraz szczypiorkiem, przyprawić ostrą papryką Prymat, pieprzem Prymat i solą. Sos wyłożyć na mały półmisek, na nim ułożyć jajeczka, posypać rzeżuchą i dymką.
Podawać z białym pieczywem.
na podstawie: www.prymat.pl