Półmisek pieczonych mięs

7 maja 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

Po 1 kg schabu środkowego,
schabu karkowego,
chudego boczku,
1 cebula (8 dag),
1 główka czosnku,
5 dag kminku Prymat,
5 dag majeranku Prymat,
sól,
pieprz czarny mielony
Czosnek obrać, zmiażdżyć i rozetrzeć z solą i pieprzem Prymat. Cebulę obrać i pokroić w grube plastry. Mięso opłukać, osączyć i posolić. Schab środkowy grubo obtoczyć w czosnku i majeranku Prymat, a schab karkowy w kminku Prymat. Boczek obłożyć plastrami cebuli. Mięsa odstawić do lodówki na 2 dni, następnie upiec w osobnych brytfannach lub rękawie foliowym (około 60 min) w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st. C, podlewając każde kilkoma łyżkami wody, a następnie wytworzonym sosem.
Ostudzone mięso wstawić na kilka godzin do lodówki. Pokroić w cienkie plastry i ułożyć na półmisku.

Podawać z ćwikłą, chrzanem w śmietanie lub z chrzanem z borówkami.

na podstawie: www.prymat.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz