Jabłkowy tatar ze śledzia

24 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Jabłkowy tatar ze śledzia

Czas : 10 minut

Składniki :

2 płaty śledzia w oleju
2 łyżki cebulki w oleju ( od śledzia )
1 żółtko
½ jabłka ( kwaskowate )
pieprz mielony
sos sojowy

Płaty śledzia i cebulkę odsączyć z oleju na sitku. Śledzia pokroić w paseczki a cebulkę w drobną kosteczkę. Jabłko obrać i utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ). Wymieszać wszystko delikatnie z żółtkiem .Doprawić pieprzem i sosem sojowym .
Ułożyć na talerzyku , udekorować ( ja użyłam do dekoracji odrobiny ikry z pstrąga – bo miałam , ale może to być kawałeczek marynowanej papryki , korniszona itp. ).Oprószyć mielonym pieprzem .

 

nadesłane: Babciagramolka



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz