Jabłka prażone na zimę | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Jabłka prażone na zimę

1 grudnia 2015, dodał: Margaretkaw
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Składniki:

5 kg jabłek
2 szkl. wody
10 g. cynamonu
2 opakowania cukru waniliowego
2 szkl. cukru

Jabłka po obraniu pokroić na cząstki, dodać pozostałe składniki. Gotować około 15 minut, aż utworzy się papka, a kawałki jabłek będą nadal widoczne. Przełożyć do wyparzonych słoików, litrowe słoiki pasteryzować 15 minut.
Po więcej przepisów zapraszam na stronę: http://przepisownik.blogspot.com/
file1448992213

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz