URODA I ZDROWIE

Gulasz z udźca indyka

28 listopada 2018, dodał: pinkmause

Gulasz z udźca indyka

Składniki:
– 60 dag udźca indyka
– 3 pomidory
– 1 czerwona papryka
– 1 żółta papryka
– 1 cebula
– 1 ząbek czosnku
– 2 łyżki oliwy
– 1 łyżeczka słodkiej papryki
– ½ łyżeczki ostrej papryki
– sól, pieprz
– cząber
– majeranek

Przygotowanie:
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w gulaszową kostkę. W rondlu na oliwie zeszklić posiekany czosnek, dodać mięso, smażyć kilka minut. Zmniejszyć ogień, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, dusić pod przykryciem ok. 15 min. wrzucić pokrojone w kostkę papryki i rozdrobnione pomidory bez skóry, dusić kolejne 15 min. Gulasz doprawić papryką, solą, pieprzem, cząbrem i majerankiem, dusić jeszcze ok. 10 min. Podawać z kaszą.
Czas przygotowania: ok. 50 min.

 

Przepis pochodzi z polecanej przez Redakcję książki Wydawnictwa Olimp Media i Studia Kulinarnego Book&Cook pt.: Kuchnia Light

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Wypadające matowe włosy
Generalnie trzeba zwrócić uwagę na poziom witamin w diecie...
Dieta z niskim IG
Ale masz insulinooporność czy cukrzycę? Na stronach dietetyków pewnie można coś takiego znaleźć......
Jedzenie kompulsywne
Mnie się zdarzało jak oglądałam tv, nie zastanawiałam się wtedy, że zjadłam już sporo...
Leady - jak je pozyskać?
> Cosmix napisał/a: > Skuteczne są kampanie dedykowane do konkretnych grup odbiorców na Fb. Dokładnie,...