Gulasz z cukinii
Artykuł zewnętrzny
Szybkie,smaczne i proste danie na lato,kiedy cukinii mamy pod dostatkiem.
Składniki:
1 większa cukinia,
20 dkg.chudego boczku,
20 dkg.kielbasy zwyczajnej( lub jaką mamy)
2 cebule,
2-3 łyżki oleju,
przyprawa w płynie,
sól i pieprz,
Przyrządzenie: Boczek, kiełbaskę i cebulę kroimy w kostkę.
Cukinię obieramy ze skórki i też kroimy w kostkę.
W garnku rozgrzewamy olej,na nim najpierw lekko podsmażamy cebulę,potem dodajemy boczek,następnie kiełbaskę,a na koniec cukinię.
Całość mieszamy,doprawiamy do smaku: solą,pieprzem i przyprawą.
Gotujemy ok.10−15 min.aż cukinia będzie miękka(ale nie rozgotowac!).
Gulasz zjadamy sam lub z pieczywem.