Gulasz z cukinii

13 czerwca 2011, dodał: lucynako
Artykuł zewnętrzny

Szybkie,smaczne i proste danie na lato,kiedy cukinii mamy pod dostatkiem.

Składniki:

1 większa cukinia,

20 dkg.chudego boczku,

20 dkg.kielbasy zwyczajnej( lub jaką mamy)

2 cebule,

2-3 łyżki oleju,

przyprawa w płynie,

sól i pieprz,

Przyrządzenie: Boczek, kiełbaskę i cebulę kroimy w kostkę.
Cukinię obieramy ze skórki i też kroimy w kostkę.
W garnku rozgrzewamy olej,na nim najpierw lekko podsmażamy cebulę,potem dodajemy boczek,następnie kiełbaskę,a na koniec cukinię.
Całość mieszamy,doprawiamy do smaku: solą,pieprzem i przyprawą.
Gotujemy ok.10−15 min.aż cukinia będzie miękka(ale nie rozgotowac!).
Gulasz zjadamy sam lub z pieczywem.

file1307960988



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz