Grzybowy filet z kurczaka

29 października 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 pojedyncza pierś z kurczaka

2 łyżki oleju ryżowego

¼ łyżeczki soli

¼ łyżeczki białego mielonego pieprzu

¼ łyżeczki suszonego rozmarynu

¼ łyżeczki mielonego kminku

10 dkg świeżych grzybów (borowiki, koźlarze, podgrzybki)

1 łyżka posiekanej cebuli

1 łyżka jogurtu naturalnego

Wykonanie:

Pierś kroimy na 4 plastry. Każdy z nich posypujemy z obu stron zmieszanymi przyprawami i odstawiamy do lodówki na 30 minut.

Na zimną patelnię wlewamy olej (1 łyżkę), wsypujemy cebulę i podsmażamy na małym gazie do momentu, aż cebula się zeszkli. Dodajemy pokrojone na plasterki grzyby i smażymy przez kolejne 5 minut. Zdejmujemy z ognia, dodajemy jogurt i dokładnie mieszamy. Na drugiej patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju ryżowego i obsmażamy piersi po 3 minuty z każdej strony. Wlewamy sos grzybowy i smażymy jeszcze przez 1 minutę.

Smacznego!

file1256826945



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz