Grillowane warzywa z fetą

30 maja 2022,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1 bakłażan /30-40 dag/,
  • 1 cukinia /30 dag/,
  • 1 cebula /10 dag/, 1
  • czerwona papryka /20 dag/,
  • 3 łyżki oliwy z dodatkiem czosnku,
  • 3 łyżki octu balsamicznego,
  • 2 łyżki posiekanych liści bazylii lub
  • 1 łyżka suszonej bazylii Prymat,
  • sól, pieprz czarny mielony Prymat

Przyrządzanie:

Warzywa umyć. Bakłażan pokroić w plastra, posolić, odstawić na 3o min, a następnie opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Paprykę opłukać i oczyścić z gniazda nasiennego. Cebulę obrać. Cukinię pokroić w plastry, paprykę w paski, cebulę w krążki. Warzywa ułożyć na tacce z folii aluminiowej, skropić oliwą  i piec na rozgrzanym grillu: bakłażana i cukinię około 8 min, paprykę i cebulę 12 min. Upieczone warzywa przełożyć na talerz, oprószyć solą i pieprzem, skropić octem, posypać pokruszoną fetą i bazylią.

 



FORUM - bieżące dyskusje

Gdzie wybieracie się na urlop?
Bardzo fajne miejsce również polecam, a szczególnie podoba mi się to, że tam...
Gdzie wybieracie się na urlop?
Ciekawą ofertę ma hotel Manor House SPA w Chlewiskach koło Szydłowca w woj. świętokrzyskim,...
Jak nabrać mięśni aby nie bolały ko…
Przybranie na wadze jest dobrym pomysłem. Wtedy sylwetka będzie bardziej proporcjonalna, a kolana...
Jak nabrać mięśni aby nie bolały ko…
Warto wzbogacić dietę w białko, np, są różne produkty wysokobiałkowe, są też odżywki dla...