Grillowane ślimaczki z zielonym pesto

17 maja 2013, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

To doskonała potrawa na przyjęcie w ogrodzie, nadająca się także do zjedzenia na zimno jako samodzielna przekąska czy jako dodatek do miski sałat. Można je przygotować także jako danie obiadowe, idealnie komponuje się np. z ryżem basmati gotowanym z dodatkiem szafranu.

Ślimaczki:
Pierś z kurczaka tniemy na plastry, rozbijamy.
Smarujemy zielonym pesto (ja używam gotowego, koniecznie z parmezanem).
Zwijamy w ruloniki i okręcamy folią spożywczą. Odkładamy na ok. godzinę do lodówki.
Wyjmujemy z folii i kroimy na wąskie ok. 1,5 cm. „plastry” i nadziewamy łączeniami na patyczki do szaszłyków.
Polewamy oliwą i grillujemy, ok. 5-7 min z każdej strony.

file1368794546



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...