Grillowane ślimaczki z zielonym pesto

17 maja 2013, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

To doskonała potrawa na przyjęcie w ogrodzie, nadająca się także do zjedzenia na zimno jako samodzielna przekąska czy jako dodatek do miski sałat. Można je przygotować także jako danie obiadowe, idealnie komponuje się np. z ryżem basmati gotowanym z dodatkiem szafranu.

Ślimaczki:
Pierś z kurczaka tniemy na plastry, rozbijamy.
Smarujemy zielonym pesto (ja używam gotowego, koniecznie z parmezanem).
Zwijamy w ruloniki i okręcamy folią spożywczą. Odkładamy na ok. godzinę do lodówki.
Wyjmujemy z folii i kroimy na wąskie ok. 1,5 cm. „plastry” i nadziewamy łączeniami na patyczki do szaszłyków.
Polewamy oliwą i grillujemy, ok. 5-7 min z każdej strony.

file1368794546



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz