Grillowane ślimaczki z zielonym pesto

17 maja 2013, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

To doskonała potrawa na przyjęcie w ogrodzie, nadająca się także do zjedzenia na zimno jako samodzielna przekąska czy jako dodatek do miski sałat. Można je przygotować także jako danie obiadowe, idealnie komponuje się np. z ryżem basmati gotowanym z dodatkiem szafranu.

Ślimaczki:
Pierś z kurczaka tniemy na plastry, rozbijamy.
Smarujemy zielonym pesto (ja używam gotowego, koniecznie z parmezanem).
Zwijamy w ruloniki i okręcamy folią spożywczą. Odkładamy na ok. godzinę do lodówki.
Wyjmujemy z folii i kroimy na wąskie ok. 1,5 cm. „plastry” i nadziewamy łączeniami na patyczki do szaszłyków.
Polewamy oliwą i grillujemy, ok. 5-7 min z każdej strony.

file1368794546



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...