Grillowane banany z mieszanką korzenną podane z lodami i sosem czekoladowym

17 maja 2013, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

banany

korzenna przyprawa (mieszanka) do deserów

lody śmietankowe

mleczna czekolada

mleko

(brandy)

 Przygotowanie:

Banany w skórce kładziemy na grillu w momencie, gdy zaczyna dogasać. Po ok. 15 minutach, w zależności od nagrzania grilla, przekładamy na drugą stronę. Banany powinny zrobić się czarne i miękkie.

Kładziemy na talerzu, rozkrawamy wzdłuż i obieramy. Posypujemy mieszanką korzenną do deserów, np. kardamon, cynamon, brązowy cukier. Podajemy z kulką lodów śmietankowych i dekorujemy sosem czekoladowym.
Sos czekoladowy: mleczną czekoladę rozpuszczamy w miseczce w kąpieli wodnej, dodajemy odrobinę mleka, można dodać odrobinę brandy

Pyszności!

file1368794796



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz