Grillowane pomidory nadziewane jajkiem i pieczarkami

17 maja 2018, dodał: [email protected]

Lubisz grillować? Teraz jest idealny czas na to, aby przygotowywać lekkie dania z grilla, dlatego specjalnie dal Ciebie przygotowałam smaczną przekąską, która może również zastąpić tradycyjne śniadanie: faszerowane pomidory jajkiem i różnymi pysznymi dodatkami. Naturalnie możecie tutaj puścić wodze fantazji i do swojej przekąski dodać np: ser mozzarella lub pleśniowy, kawałki szynki lub kiełbasę pokrojoną w kostkę, cukinię, posypać danie rukolą lub natką.

Składniki:

  • 3 duże pomidory
  • 3 jajka małe
  • Kawałek sera feta
  • sól
  • pieprz
  • bazylia
  • 1 cebula czerwona
  • 4 pieczarki

Pomidory umyj i osusz, ostrym nożem odkrój wierzchy. Wydrąż miąższ. Cebule pokrój i usmaż, dodaj do niej pokrojone pieczarki, dopraw sola, pieprzem, bazylią. Farszem napełnij pomidory do 3/4 wysokości, na wierzch każdego wbij jajeczka, posyp serem feta. Pomidory ułóż – każdy osobno – na posmarowanej olejem folii aluminiowej. Piecz na grillu ok. 20

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Technologia ŻYWEJ WODY
Cena:
290 zł
Krystalicznie czysta woda
Cena:
799,99 zł
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 ZŁ
Technologia żywej wody „Living Water Technology”
Cena:
390 zł
Sklep EDorota.pl
Cena:
199 zł
Duże rozmairy - sklep EDorota.pl
Cena:
179 zł
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

Jak przeżyć za niewielkie pieniądze…
Ja kupuję często w akcjach promocyjnych typu 3 w cenie 2, oczywiście...
dobra lokówka
ja niedawno sobie kupiłam z babyliss automatyczną z sensorem temperatury, fajne...
Powiększanie oraz wypełnianie ust
efekt jest od razu, lekka opuchlizna jest ale po kilku dniach schodzi :)
tarczyca
Koniecznie warto zrobić badania i wybrać się do lekarza od hormonów. Ja chodzę...