Grillowane pomidory nadziewane jajkiem i pieczarkami | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Grillowane pomidory nadziewane jajkiem i pieczarkami

17 maja 2018, dodał: [email protected]
Artykuł zewnętrzny

Lubisz grillować? Teraz jest idealny czas na to, aby przygotowywać lekkie dania z grilla, dlatego specjalnie dal Ciebie przygotowałam smaczną przekąską, która może również zastąpić tradycyjne śniadanie: faszerowane pomidory jajkiem i różnymi pysznymi dodatkami. Naturalnie możecie tutaj puścić wodze fantazji i do swojej przekąski dodać np: ser mozzarella lub pleśniowy, kawałki szynki lub kiełbasę pokrojoną w kostkę, cukinię, posypać danie rukolą lub natką.

Składniki:

  • 3 duże pomidory
  • 3 jajka małe
  • Kawałek sera feta
  • sól
  • pieprz
  • bazylia
  • 1 cebula czerwona
  • 4 pieczarki

Pomidory umyj i osusz, ostrym nożem odkrój wierzchy. Wydrąż miąższ. Cebule pokrój i usmaż, dodaj do niej pokrojone pieczarki, dopraw sola, pieprzem, bazylią. Farszem napełnij pomidory do 3/4 wysokości, na wierzch każdego wbij jajeczka, posyp serem feta. Pomidory ułóż – każdy osobno – na posmarowanej olejem folii aluminiowej. Piecz na grillu ok. 20

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...