Grillowana tortilla z kurczakiem
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: łatwe
Składniki:
– 2 piersi z kurczaka,
– 2 łyżeczki Przyprawy do gyrosa Knorr
– 1 cebula,
– 1 papryka czerwona,
– 4 łyżki startego sera żółtego,
– 4 placki tortilla,
– 3 łyżki oliwy.
Przygotowanie:
1.Kurczaka umyj, osusz i pokrój w paski. Następnie oprósz go przyprawą Knorr, aby nadać mu charakterystyczny smak gyrosa, i skrop 2 łyżkami oliwy.
2.Paprykę umyj, cebulę obierz, oba warzywa pokrój w paski.
3.Rozgrzej patelnię i usmaż na niej mięso oraz warzywa. Następnie odstaw na 5 minut, by nadzienie ostygło. Po tym czasie wymieszaj farsz z serem.
4.Nadzienie nałóż na placki tortilli. Zwiń w rulony tak, by farsz nie wydostał się na zewnątrz.
5.Tortille opiekaj na grillu po ok. 4 minuty z każdej ze stron, tak by ser się rozpuścił. Serwuj z kwaśną śmietaną i sałatą.
6.Jeśli lubisz ostre smaki, możesz wzbogacić nadzienie papryczką chili oraz pokrojoną kolendrą.