Golonka w piwie

31 sierpnia 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 2 golonki
– włoszczyzna
– 2 szklanki jasnego piwa
– 4 ząbki czosnku
– majeranek
– tymianek
– szklanka śmietany
– 3 łyżki keczupu
– 3 łyżki przecieru pomidorowego
– sól, pieprz

Golonki posyp solą, pieprzem i ziołami. Naszpikuj obranym czosnkiem, zalej piwem i odstaw na 2 godziny. Następnie golonki z wywarem przełóż do garnka. Gotuj do miękkości około 2,5 godziny, oczyść, pokrój w słupki włoszczyznę i na 15 minut przed końcem gotowania dołóż do golonki. Ugotowane golonki przełóż do brytfanki, wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni C. Zapiekaj przez 10 minut. Wywar z golonek gotuj az odparuje płyn, dodaj przecier pomidorowy, śmietanę. Wymieszaj i zagotuj, przypraw do smaku.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Mieszkanie w bloku czy domek?
Jeżeli pracuje się w centrum, zamieszkanie w bloku to najczęstszy wybór. Jeśli szuka...
Jaki kolor auta dla kobiety?
Jeśli zaś chodzi o kolor samochodu dla kobiety, wielką popularnością cieszą się cieplejsze barwy:...
Bardzo się pocę - macie sprawdzone …
Wśród nich wymienić można: odpowiednią higienę, stosowanie antyperspirantów i blokerów, laseroterapię, iniekcje z toksyny...
A jakie wam się podobają sukienki n…
Kluczem do udanej stylizacji zimą jest warstwowanie. Wybierz gładką sukienkę o prostym kroju...