Gołąbki po żydowsku z rodzynkami

16 listopada 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– główka białej kapusty
– 45 dag wołowiny
– szklanka ryżu
– 5 cebul
– 2 cytryny
– 3 pomidory
– pół szklanki rodzynek
– 3 łyżki miodu
– sól, pieprz

Ryż ugotować na miękko, mięso drobno posiekać lub przepuścić przez maszynkę. Wymieszać z ryżem, posiekaną drobno cebulą i doprawić solą i pieprzem. Nadziewać farszem liście kapusty wcześniej sparzone, zwinąć i układać w rondelku, przekładać obranymi ze skórki pokrajanymi w cząstki pomidorkami. Podlać wodą i wstawić na 50 minut do gorącego piekarnika, polać miodem  wymieszanym  z sokiem z cytryny i zapiekać jeszcze 10 minut, podawać z bagietką.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

13 emerytura do zwrotu? - kto będzi…
W ogóle po co komuś emerytura jak ma taką chęć pracować :D Albo pracujesz,...
Wysoka wrażliwość u dzieci.
Wrażliwe dziecko ma przechlapane, warto nad tym pracować już od małego, żeby potem...
Algorytm- długości życia.
Są też wypadki i takie wyliczenia biorą wtedy w łeb, bo naukowiec nie przewidzi,...
Polska-więcej zgonów niż urodzeń!…
Zastąpią nas imigranci we wszystkich kolorach skóry, którzy już czekają z licznym przychówkiem pod...