Fritata z kurczakiem i cukinią.

24 września 2010, dodał: Monika
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1 pojedyncza pierś z kurczaka,
2 niewielkie ziemniaki
Pół obranej i wydrążonej cukinii [ok.300g]file1285333933
1 papryka czerwona
3 ząbki czosnku
6 jajek
Sól, pieprz, tymianek, oregano.
Odrobina curry.

Na oliwę wrzucamy ząbki czosnku w całości. . Do tego od razu posiekane w małą kosteczkę ziemniaki. Smażymy chwilę. Solimy odrobinę. Kiedy ziemniaczki są już obsmażone ładnie ze wszystkich stron, to wrzucamy posiekaną pierś z kurczaka. Lekko oprószamy curry. Następnie wrzucamy pokrojoną w kosteczkę, czy w niewielkie [ok.0,5 cm grubości] pół-plasterki cukinii. Po chwili paprykę i dusimy całość, przyprawiając tymiankiem solą i pieprzem.

W osobnej miseczce roztrzepujemy razem jajka, dodajemy odrobinę soli i oregano. Całość wlewamy na patelnię na to wszystko co się w niej dusi. Rozlewamy po całej patelni i smażymy podważając co jakiś czas boki, postępując podobnie jak przy smażeniu omleta. Kiedy już się zetnie z jednej strony obracamy na drugą.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz