Francuski sos majonezowy zielony

13 września 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 2 surowe żółtka
– łyżka musztardy
– pół litra oleju
– 2 łyżki octu winnego
– pęczek natki pietruszki
– pęczek szczypiorku
– pęczek estragonu
– sól, pieprz

Mikserem ubić żółtka z musztardą, do masy stopniowo dolewać olej i ubić majonez. Dodać sól, pieprz do smaku. Zioła posiekać i zmiksować z majonezem. Podawać do jajek na twardo, białych mięs.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺